Hjemmelavet rødkål
Rødkål kan sagtens laves selv og det smager meget bedre end det man kan købe. Se hvordan du laver det rigtigt lækkert her.
Ingredienser
til 6 personer- 800 g rødkål
- 2 spsk sukker
- 4 dl ribssaft
- 1 dl eddike
- 1 tsk salt
- 40 g smør
Snit rødkålen, men fjern stokken. Kom smørret i en gryde, når det er smeltet tilsættes det snittede kål.
Kom sukkeret over kålen og lad det stå i 10-15 min. Herefter kommes eddiken, ribssaften og evt. lidt vand i.
Så skal det stå at småkoge i en times tid. Hvis væsken er ved at forsvinde, tilsættes der mere.
Tilsidst smages det til med salt.
Næringsindhold for den hjemmelavede rødkål
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 162 kcal | 974 kcal |
Kulhydrat | 24 g | 142 g |
Protein | 2 g | 14 g |
Fedt | 6 g | 36 g |