Fastelavnsboller med kagecreme og flødeskum
Ren luksus. Fastelavnsboller af hjemmelavet butterdej. Indrømmet, det er lidt tidskrævende, men resultatet er helt klart indsatsen værd. Fyld op med hele molevitten (= creme og flødeskum) og servér stolt dagens gode gerning.
Ingredienser
til 30 stk- 2 dl vand
- 50 g gær
- 2 æg
- 700 g hvedemel
- 50 g sukker
- 50 g smør
- 1 tsk salt
- 500 g smør (koldt, til udrulning)
Fyld
- flødeskum
- kagecreme
Glasur
- flormelis
- vand
- evt. frugtfarve
Gær smuldres i vand. Resten af ingredienserne (undtagen de 500 g smør) til dejen kommes i. Dejen æltes i ca. 3-4 minutter, så den bliver fleksibel.
Dejen udformes til et stort kvadrat. Den skal ikke være helt flad - og stadig forholdsvis tyk.
De 500 g smør trykkes ud til en flad kvadrat. Placér kvadraten af smør midt på dejen. Dejen pakkes om smørret ved at folde dejens fire sider om det.
Rul dejen med det indpakkede smør ud, så den bliver et rektangel på ca. 6-8 mm i tykkelsen.
En tredjedel af dejen foldes ind over en anden tredjedel. Den sidste tredjedel foldes ind over fra den anden side.
Rul igen dejen ud til en tykkelse på 6-8 mm og fold ligesom før. Samme fremgangsmåde gentages endnu en gang. I alt foldes og udrulles dejen altså tre gange. Bemærk: Er dejen for fast til at arbejde med, kan du lade den stå i køleskabet 5 minutters tid efter hver gang, den er rullet ud.
Lad herpå dejen hvile 20 minutter på køl. Rul den så ud til den har en tykkelse på ca. 3-4 mm.
Dejen skæres ud i kvadrater med sider på 10 cm. På hver enkelt firkant foldes de fire hjørner op, så de møder hinanden. Tag en plade med bagepapir og placer firkanterne (med bunden opad) på pladen.
Lad bollerne hvile et forholdsvis varmt sted i et par timer.
Kom fastelavnsbollerne i ovnen ca. 13 minutter ved 210 grader. De skal være helt kølet af, før de klippes op eller skæres over og kagecreme samt flødeskum kan kommes i.
Dekorer til slut med glasur og servér.