Italienske flødekartofler
Se hvordan flødekartoflerne får et strej af Italien. Med bacon, rød peberfrugt og hakkede tomater.
Ingredienser
til 4 personer- 1 kg kartofler
- Evt. 100 g bacontern (kan sagtens laves uden)
- 2 løg
- 1 rød peberfrugt
- 1 fed hvidløg
- 2 ds hakkede tomater
- 4 dl fløde
- Evt. 100 g mascarpone eller ricotta, hvis det skal være ekstra cremet
- 2 spsk oregano eller basilikum, timian eller rosmarin
- salt
- peber
Sådan laver du italienske flødekartofler
Steg baconternene ved middel varme på en pande. Hvis du ikke bruger bacon, så kom lidt olie på panden i stedet.
Hak løgene og kom dem på panden. Skær peberfrugten i tern og kom dem på panden. Snit hvidløget fint og kom det ligeledes på panden. Lad det stege et minuts tid.
Tilsæt de hakkede tomater og fløde. Rør evt. også mascarpone eller ricotta i (det gør sovsen ekstra cremet, men kan sagtens udelades). Tilføj krydderier efter smag samt salt og peber. Lad sovsen simre mens du ordner kartoflerne.
Tip: Hvis al sovsen ikke kan være på panden kan du putte noget af den i en skål (den skal nok blive tilberedt i ovnen).
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Tænd ovnen på 220 grader.
Læg et lag kartoffelskiver i bunden af et ildfast fad på ca. 30x20 cm. Kom et lag sovs ovenpå. Fortsæt lagvis indtil alle kartoffelskiverne og al sovsen er brugt (slut af med et lag sovs).
Sæt fadet i ovnen og bag de italienske flødekartofler i ca. 1½ time eller til kartoflerne er møre.
Kan f.eks. serveres til:
Italiensk farsbrødOksekødsfrikadellerAndet italiensk mad
Næringsindhold for italienske flødekartofler
pr. person | total | |
---|---|---|
Kalorier | 839 kcal | 3355 kcal |
Kulhydrat | 59 g | 238 g |
Protein | 15 g | 61 g |
Fedt | 59 g | 235 g |
Næringsberegningen tager udgangspunkt i, at de italienske flødekartofler laves med både bacon og mascarpone.
Hvis du vil spare lidt på kalorierne og kulhydraterne, kan jeg også anbefale at lave retten med blomkål i stedet for kartofler (se nedenfor). Så sparer man ca. 20% af kalorierne og hele 60% af kulhydraterne.
Hvis du også udelader mascarpone, sparer du yderligere 15% af kalorierne.
Kan også laves med blomkål i stedet for kartofler
Det passer med ca. 1 blomkålshoved i stedet for 1 kg kartofler.
Blomkålen skylles og skæres i tynde skiver/stykker. Ellers er fremgangsmåden den samme som i opskriften ovenfor.
Se lige hvor lækkert det ser ud med blomkål: