Porretærte
Hvem siger, at en prima tærte behøver at være kompliceret? Porrene giver den bærende grundsmag til fyldet og den hjemmelavede tærtedej er så nem selv at lave, at det, bogstavelig talt, ikke kan betale sig at købe den færdiglavet.
Dejen
- 1 spsk vand
- 150 g smør
- 210 g hvedemel
Fyldet
- 1⁄2 tsk paprika
- 1 tsk salt
- 1 dl mælk
- 3 porrer
- 4 æg
- 30 g smør
- 200 g revet ost
Først smuldres smørret ud i melen, derefter samles dejen med en smule vand. Den stilles tildækket i køleskabet.
Dernæst skæres porrerne ud i lidt tykke stykker, som svitses i smørret. Æggene og mælken piskes sammen og der tilsættes ost og krydderier.
En tærteform smøres med lidt smør, herefter kommes dejen i tærteformen, også op ad kanterne. Lad den forbage i nogle få minutter. Porrestykkerne lægges ud over bunden, hvorefter æggeblandingen hældes over.
Til sidst færdigbages tærten midt i ovnen ved 200 grader i 35 minutter.
Tærten serveres varm med en god gang frisk salat.