Spareribs i ovnen
Giv dine spareribs masser af smag med en spændende, hjemmelavet kryddersauce. Saucen giver kødet karakter med stærke, syrlige og søde smagsnoter. Disse kan naturligvis tilpasses dine præferencer.
Tip:
Inden du scroller videre ned til opskriften, så se lige de her lækre forslag til tilbehør til spareribs.
Ingredienser
til 4 personer- 1 citron
- 1 1⁄2 kg spareribs
- 1⁄4 tsk peber
- 3⁄4 tsk paprika
Kryddersauce
- 1 1⁄2 dl tomatketchup
- 3 spsk æbleeddike
- 1 tsk sennepspulver
- meget lidt tabasco
- 1 1⁄2 dl løg (hakket)
- 4 spsk brun farin
Kom ribbenene i et ovnfast fad med kødsiden opad. Skær citronen ud og læg skiverne ved kødet. Drys kødet med paprika, salt og peber. Kom dem i ovnen i 20 min ved 200 grader. Tag en gryde og kom alle tingene til kryddersaucen op i og rør det sammen og lad det koge i nogle minutter. Skru ned for ovnen til 175 grader. Tag ribbenene og kom ca. halvdelen af kryddersaucen på dem. Lad benene stege i en times tid, "vand" dem undervejs med væden, der er ved, og kom mere kryddersauce på dem. Tilsidst skærer du benene fra hinanden.