Mad til påskefrokost
Nogle ting er bedst uforandrede. To af de ting er skidne æg og tarteletter, serveret til den årlige påskefrokost. Begge er de sjældne gæster på de fleste middagsborde, så når den rigtige lejlighed byder sig, bør den udnyttes.
Skidne æg
- 1⁄2 kg flæsk (letsaltet)
- 1⁄2 l mælk
- 1 bdt purløg
- 2 spsk sennep
- 4 spsk mel
- 4 spsk smør
- 8 æg
- salt
- peber
Tarteletter
- 1⁄2 dl piskefløde
- 1⁄2 ds aspargessnitter med væde
- 1 dl sødmælk
- 2 spsk hvedemel
- 6 tarteletter
- 25 g smør
- 250 g hønsekød (kogt)
Skidne æg:
Først koges æggene i 7 minutter. Derefter pilles de. Flæsket skæres i skiver, som ristes på panden.
Smørret smeltes og røres sammen med melet. Mælken spædes og sovsen koges igennem nogle få minutter. Sennep røres i og det smages til med salt og peber. Nu kommes de pillede æg i sovsen og varmes igennem. Sovsen må ikke koge efter senneppen er tilsat, da det gør sovsen bitter.
Blandingen hældes i et fad og retten drysses med flæsketerninger og finthakket purløg.
Tarteletter:
Først skæres hønsekødet i små stykker. Herefter sigtes aspargesvæden fra i en skål.
Dernæst koges mælk og fløde en smule op. Smørbolle laves, hvorefter aspargesvæden hældes i gryden.
Nu koges sovsen igennem og hønsekødet og aspargessnitterne kommes i.
Til sidst lunes tarteletterne og fyldet kommes i. Tarteletterne serveres varme.