Tyrkiske Köfte
Super nem og lækker opskrift på tyrkiske frikadeller, også kendt som Köfte. Frikadellerne er dejligt krydrede i smagen, og de kan både grilles og steges.
Ingredienser
til 3 personer- 500 g fedtfattigt hakket oksekød
- 50 g bredbladet persille
- 2 fed hvidløg
- 1 æg
- 3 spsk rasp
- 1 tsk chili
- 1 spsk paprika
- salt
- peber
- evt. olie til stegning
Start med at lave farsen
Kom det hakkede oksekød i en stor røreskål. Hak persillen, og pres hvidløg. Bland det sammen med kødet, og rør æg og rasp i.
Tilsæt chili, paprika, salt og peber, og rør rundt, til det hele hænger rigtig godt sammen.
Form til köfte og steg dem
Form farsen til aflange frikadeller, og tryk dem let flade. Grill dem, eller steg dem i olie på en pande.
Et godt tip er at stikke huller i frikadellerne med en gaffel. Det gør, at de også bliver stegt indeni.
Servér f.eks. med:
Tabouleh med quinoaHvidløgsdressingHjemmebagte pitabrød