Toscatærte
Dejen
- 1⁄2 tsk bagepulver
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- 100 g smør
- 175 g mel
Fyldet
- 1 spsk mel
- 2 spsk mælk
- 50 g smør
- 75 g sukker
- 100 g mandler
Først laves bunden: sukker, bagepulver og mel blandes i en skål, hvorefter smørret smuldres grynet deri. Dejen samles med ægget og lades hvile køligt i godt og vel 1 time. Derefter rulles dejen ud og lægges i en tærteform på cirka 30 centimeter. Kanten presses langs formens side.
Dernæst laves fyldet: Mandlerne smuttes og hakkes groft. Alle ingredienserne blandes til fyldet, som er i en lille gryde, derpå varmes det op til konsistensen er flydende. Herefter røres det sammen og hældes i tærteformen. Tærten bages i 18 min. ved 200 gr. I midten af ovnen til den er gylden brun.
Tærten kan serveres både kold eller lun. Tærten smager rigtig godt med solmodne friske bær.