Fuldkornsboller
Nemme, halvgrove boller, som både har den gode tekstur, det almindelige hvedemel giver og en gavnlig grovhed fra fuldkornshvedemelet. Hytteost giver en saftig krumme, mens fennikel tilføjer en spændende, rig aroma.
Ingredienser
- 4 dl vand
- 7 dl hvedemel
- 50 g gær
- 2 tsk salt
- Evt. 1 spsk fennikelfrø
- 1 spsk sukker
- 250 g hytteost
- 5 dl fuldkornshvedemel
- 1 æg
Tag en skål og kom gær op i. Tilsæt vand (lunt) og salt og bland det sammen. Kom fuldkornshvedemel, fennikel, hytteost og sukker i og bland det godt sammen. Kom det andet mel i og bland det godt sammen. Kom et viskestykke over og lad det stå sådan i en god halv time. Tag en bageplade og smør den.
Når fuldkornsdejen har stået i en god halv time deler du den i 20 stykker og former dem til boller. Kom de 20 boller på pladen og smør dem med æg. Kom pladen i ovnen i 10 minutter ved 225 grader.