Kød - tærte med kød
En fyldig tærte, spækket med sunde ingredienser og masser af smag. Nærende oksekød hånd i hånd med friske, sprøde grøntsager som selleri og grøn peber, alt sammen enkelt krydret og trygt omgivet af den hjemmelavede tærtedej.
Ingredienser
til 4 personerIngredienser til kødblandingen
- 1 grøn peberfrugt
- ca. 3 1⁄2 dl revet ost
- 2 stykker bladselleri
- 3 dl ærter (grønne)
- 1 løg
- 450 g hakket oksekød
- 1⁄2 tsk peber
- 3 spsk dild (hakket)
- 1 spsk margarine eller smør
- 1 1⁄2 tsk urtesalt
- 1 ds flåede tomater
- 1 spsk hvedemel
Ingredienser til dejen
- 4 spsk vand
- 5 dl hvedemel
- 1 tsk salt
- 175 g margarine eller smør
- 1 æg (pisket sammen) (pynt)
Sådan laver du dejen: Tag en skål. Tag det valgte fedtstof, del det i mindre stykker og kom det i skålen sammen med salt og hvedemel. Kom vand i og arbejd lidt med det. Stil skålen i fryseren.
Sådan laver du kødblandingen: Tag en pande, kom det valgte fedtstof på den og steg oksekødet lidt. Klargør grøn peberfrugt, selleri og løg og skær dem i fine, små stykker. Kom grønsagerne på panden og lad det stå lidt.
Bland hvedemelet og lidt af tomaterne sammen. Kom dem herefter på panden sammen med dild, tomater, salt, peber og ærter. Bland det sammen og lad det stå lidt.
Tag skålen ud af fryseren. Tag en tærteform. Tag næsten halvdelen af dejen, lav det til en cirkel og kom det i formen. Kom blandingen i og herefter den revne ost. Lav endnu en cirkel af det resterende dej, kom det over og luk sammen. Tag en kniv, skær 3 steder ud fra midten og kom æg over.
Bages i ovnen i næsten tre kvarter ved 200 grader.