Lasagne - Opskrift på lasagne
En traditionel lasagne med oksekød, hjemmelavet bechamelsovs og gratineret med revet ost. Den har et ensartet udtryk, en god, rig smag og ikke så meget unødvendigt lir. En appetitlig hverdagsret, som også børnene vil være vilde med.
Ingredienser
til 3 personer- 500 g oksekød
- 1 ds flåede tomater
- 1 oksebouillonterning
- 1 tsk sojasauce
- karry
- paprika
- oregano
- salt
- peber
Bechamelsovs
- ca. 50 g smør
- ca. 50 g mel
- ca. 3 1⁄2 dl mælk
- salt
- peber
- revet muskatnød
- revet ost
- lasagneplader
Brun oksekødet. Tilsæt flåede tomater, krydderier, bouillonterning og soja. Lad det simre mens bechamelsovsen laves.
Smelt smørret og tilsæt mel. Herefter tilsættes mælken lidt ad gangen. Smag derefter til med salt, peber og muskatnød.
Halvdelen af oksekødet lægges i et ildfast fad, herefter lasagneplader og halvdelen af bechamelsovsen. Derpå lægges revet ost. Læg kødsovs, lasagneplader og bechamelsovs igen.
Bages i ovnen ved 190 grader, i cirka 30-45 minutter (eller til lasagnepladerne er bløde).
- Publiceret d.
- 31.07.06.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Italiensk mad ›
- Lasagne