Kalkunbryst
Giv nemt kalkunbrystet mere smag ved at lægge det i marinade natten over. Denne har skarpe og syrlige nuancer fra sennep og eddike. Tomatsaucen har med de friske grøntsager et godt bid og modvirker på fedtfattig vis, at retten virker tør.
Ingredienser
til 2 personer- 2 spsk dijonsennep
- 4 spsk hvidvinseddike eller kryddereddike
- masser af hvidløg
- 1 kalkunbryst
- salt
- evt. lidt vand
Tilbehør
- 1 bdt forårsløg
- 1 1⁄2 løg eller rødløg
- 1 squash
- 1 grøn peberfrugt
- ca. 3 1⁄2 fed hvidløg
- grøntsagsbouillon
- 1 ds flåede tomater
- 2 tsk karry
- 2 tsk oregano
Bland sennep, eddike og hvidløg til en marinade. Lad kalkunbrystet trække i marinaden i et døgns tid.
Tag kødet op og kom det i et ildfast fad. Hæld marinaden udover. Strø med salt og hæld evt. lidt vand ved. Kom fadet i ovnen ved 200 grader i tre kvarter.
Skær forårsløg i fine stykker, snit løg i ringe og skær squash og peberfrugt i store terninger.
Pres hvidløg og steg det sammen med de udskårne grøntsager ved høj varme i bouillonen. De skal gennemsteges, men bevare deres bid. Brug en gryde eller sauterpande.
Kom de flåede tomater i og strø med krydderierne. Mængden kan reguleres efter smag.
Server kalkunbrystet med tomatsaucen.