Porretærte på pastabund
Lav en dejlig porretærte med denne simple opskrift, som adskiller sig ved at have en bund af pastaskruer.
Ingredienser
til 4 personer- 150 g pastaskruer
- Lidt olie eller smør til at smøre fadet med
- 5 æg
- 400 g creme fraiche 18%
- salt
- peber
- 100 g revet ost
- 3 porrer
- 150 g skinketern
Sådan laver du pastatærten
- Kog pastaen efter pakkens anvisning. Lad derefter vandet dryppe af.
- Smør et tærtefad eller et andet ildfast fad med olie eller smør, og fordel pastaen i fadet.
- Bland æg og creme fraiche sammen med salt og peber. Bland osten i.
- Rens porrerne og skær dem i skiver. Bland dem i æggemassen sammen med skinken.
- Fordel fyldet over pastabunden, og bag porretærten i ca. 30-40 minutter ved 225 grader.
- Spis tærten som den er eller se gode idéer til tilbehør her.
Porretærten er med i en madplan
Porretærten er en del af denne lækre madplan, hvor der er sørget for overlap imellem ingredienserne, så man får lækker hverdagsmad på bordet uden at bruge unødigt mange råvarer.
Hvad kan man bruge rester af porrer og skinke til?
Hvis du har rester af både porrer og skinke efter at have lavet opskriften, kan du med fordel give dig i kast med en af disse lækre retter:
Nem porregratin med skinke
Omelet med skinke og porre
Omelet med skinke og ost
Er der kun porrer tilovers, kan du lave dette lækre porrefad eller dette saftige farsbrød.
Næringsindhold for porretærten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 614 kcal | 2456 kcal |
Kulhydrat | 39 g | 157 g |
Protein | 32 g | 130 g |
Fedt | 35 g | 140 g |