Amerikansk lagkage - Opskrift på amerikansk lagkage
Ingredienser
- 75 g smør
- 100 g sukker
- 4 æggeblommer
- 150 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 3 spsk mælk
marengsmasse
- 4 æggehvider
- 200 g sukker
- 1 tsk eddike
Fyld
- 200 g abrikosmarmelade
- 2 1⁄2 dl piskefløde
Rør smør og sukker, let og cremet. Rør æggeblommer i, en ad gangen. Bland mel med bagepulver, og rør det i, sammen med mælken.
Kom dejen i 2 smurte forme (24 cm i diameter) og dæk med marengsmasse. Pisk hviderne helt stive, pisk sukker og eddike i. Fordel marengsen over, og sæt formene i ovnens midte, i en forvarmet ovn ved 150 grader i 60 min. Lad bundene afkøle i formen og tag dem derefter ud. Den ene bund lægges med marengsen nedad på et lagkagefad.
Abrikosmarmeladen fordeles over, og dækkes med flødeskum. Hvorefter den anden bund lægges på, med marengsen øverst.