Nemme pandekager
En god grundopskrift, som kan bruges til både mad- og dessertpandekager alt efter hvilket fyld, der kommes i. Når dejen er lavet, kan smagen i øvrigt varieres i det uendelige - tilsæt f.eks. vanilje, revet appelsinskal eller most banan.
Ingredienser
til 5 personerDej
- 3 dl mel
- 4 dl mælk
- 2 æg
- lidt salt
- lidt sukker
Til stegning
- smør eller andet fedtstof
Sådan laver du de ultra nemme pandekager
Rør alle ingredienserne til dejen sammen.
Varm en pande med lidt fedtstof. Hæld lidt dej på panden og steg. Vend undervejs.
Pandekagerne er klar, når de er gyldenbrune.
Kom evt. lidt mere fedtstof på panden undervejs, hvis det er nødvendigt.
Fakta om opskriften
Oprindelse: Det danske køkken
Måltid: Dessert, snack
Hvor lang tid tager de at lave?
Det tager ca. for en portion til 5 personer. Hvis man bager en mindre portion, kan det gøres endnu hurtigere.
Antal kalorier m.m. i pandekagerne
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 260 kcal | 1298 kcal |
Kulhydrat | 29 g | 145 g |
Protein | 9 g | 45 g |
Fedt | 12 g | 58 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve pandekagerne - ikke tilbehør såsom sukker og syltetøj.