Jægergryde - Opskrift på jægergryde
God og gedigen jægergryde med både svinemørbrad, pølser og grøntsager i vidunderlig paprikasovs.
Ingredienser
til 4 personer- 500 g svinemørbrad
- 2 spsk mel
- salt
- peber
- 3 spsk smør
- 4 spsk paprika (mild)
- 3 løg
- 200 g pølser eller cocktailpølser
- 2 røde peberfrugter
- 400 g champignoner
- 3 dl madlavningsfløde
- 2 spsk tomatpuré
Sådan laver du jægergryden
- Afpuds svinemørbraden (fjern fedt og sener) og skær den i tern.
- Bland mel, salt og peber i en frysepose. Kom mørbradternene i og luk posen. Ryst godt til melet hænger fast på mørbraden.
- Smelt smørret i en gryde, kom derefter posens indhold i, og steg let. Tilsæt paprika.
- Hak løgene fint og kom dem i gryden.
- Skær pølserne i mundrette stykker (ikke nødvendigt hvis du bruger cocktailpølser), og kom dem i gryden.
- Skær peberfrugt i grove tern og champignon i skiver. Kom dem i gryden.
- Tilsæt fløde og tomatpure. Lad jægergryden simre lidt (15-30 minutter) og koge ind til den har den ønskede konsistens.
- Smag til med salt og peber. Server f.eks. med kartoffelmos, ris og/eller flütes.
Se også:
Se denne lækre mørbradgryde, hvis du er på udkig efter en udgave med bacon.
Tip til at gøre retten low carb
Spiser du efter low carb eller LCHF-principper, kan du gøre jægergryden low carb ved at udelade hvedemel og bruge almindelig piskefløde i stedet for madlavningsfløde. Sovsen bliver en smule tyndere, men resultatet er stadig mega lækkert.
Til gryderetten kan jeg anbefale disse opskrifter på low carb tilbehør:
Cremet blomkålsmosLækre blomkålsrisSmørstegt spidskål
Næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 577 kcal | 2308 kcal |
Kulhydrat | 25 g | 100 g |
Protein | 42 g | 167 g |
Fedt | 34 g | 135 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve jægergryden - ikke tilbehøret.