Grovboller med tørgær
Grovboller som mætter godt og har en god smag. Laves med tørgær.
Ingredienser
- 2 tsk groft salt
- 2 tsk sukker
- 1 ps tørgær (eller almindeligt gær)
- 400 g grahamsmel
- 600 g hvedemel
- 1 dl hørfrø
- 1 dl trekornsblanding
- 8 dl vand
- æg til pensling
Varm 2 dl vand op med hørfrø og 3-kornsbland. Lad det trække, til det er håndvarmt. I et stort fad blandes salt, sukker, tørgær, mel og grahamsmel, og heri hældes den håndvarme kornblanding og resten af vandet. Ælt dejen godt sammen med hænderne, den skal være let klistret. Stil den til hævning lunt og tildækket 1 time. Ælt igennem, og form 24 boller. Sæt dem på en plade, og rids dem i toppen. Efterhæver en halv time. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Slanke-bollerne mætter godt, de har en god smag og kan spises som "bideboller" uden smør eller lign.
Opbevares i køleskab. Bollerne er fryseegnede.