Cheeseburger
Simpel cheeseburger med klassiske ingredienser - en god bøf, smeltet ost og sprøde grøntsager. Det fungerer. Varianten er børnevenlig uden kraftige smagsindtryk. Ingredienserne kan selvfølgelig varieres som du ønsker.
Ingredienser
til 4 personer- 4 sesamboller
Bøffer
- 700 g hakket oksekød
- salt
- peber (friskkværnet)
- 4 tsk worcestershire sauce
- lidt olie til stegning
Fyld
- 4 skiver cheddarost
- lidt smør (blødt)
- salat (blade)
- syltede agurker (skiver)
- tomater (skiver)
- løg (ringe)
- tomatketchup
Lav bøfferne:
Miks oksekødet godt med salt, peber og worcestershiresauce i en skål. Lav farsen til samme antal bøffer, som du har burgerboller og med et omfang, der svarer til burgerbollernes størrelse.
Steg bøfferne på en grill eller på en pande. Pensl grillristen med lidt olie, hvis det gøres på grillen og opvarm lidt olie på panden, hvis de steges på den. Stegetiden afhænger af, hvor gennemstegte du ønsker dem – ved ca. fire minutter på hver side bliver de lidt røde i midten. Vend helst ikke bøfferne flere gange. Kom et stykke ost på hver bøf, lige inden de tages af varmen og lad det smelte.
Byg burgerne:
Kom smør på de overskårne bollers indersider og rist dem en smule.
Skær agurk og tomat i skiver. Snit løg i ringe.
Læg salaten ud på burgerbundene. Placer bøffen på salaten og læg herover agurk, tomat og løg. Kom ketchup på bollernes overside og læg dem på.