Lækker chokoladetærte
Utrolig lækker chokoladetærte med en knasende nøddebund og et fløjlsblødt chokoladefyld. Tærten er virkelig nem, da den ikke engang skal bages men bare skal sætte sig i køleskabet. Men det kan også være svært at være tålmodig, når man ved, hvilken lækkerbisken der venter.
Ingredienser
til 10 personerTærtebunden
- 3 dl hasselnødder
- 100 g kogechokolade
- 30 g smør
- 3⁄4 dl brun farin
Fyld
- 200 g smør
- 3 dl flormelis
- 3 æg
- Saften fra 1 appelsin
- 200 g kogechokolade
- 1⁄2 dl fløde
- 1 tsk vaniljesukker
Pynt
- 3 dl fløde
- Høvlet chokolade
Start med tærtebunden
Nødder og chokolade hakkes groft. Bland disse ingredienser i en skål sammen med de øvrige ingredienser til tærtebunden.
Fordel "dejen" i et jævnt lag i bunden af en tærteform. Sæt herefter tærtebunden i køleskabet, mens du laver fyldet.
Lav fyldet
Pisk smør og flormelis sammen til en luftig masse. Pisk æggene i, ét ad gangen, så bliver det nemmere at piske. Pisk herefter appelsinsaften i, lidt ad gangen.
Chokolade og fløde opvarmes i en gryde indtil chokoladen er smeltet. Lad det herefter køle lidt af inden chokoladen/fløden vendes i æggemassen.
Tag tærtebunden ud af køleskabet og hæld fyldet i. Sæt derefter tærten tilbage i køleskabet i et par timer.
Inden servering, piskes flødeskum som smøres ud på tærten som pynt. Drys til sidst med høvlet chokolade.