Nachos med kylling
En lækker omgang nachos med hele molevitten: Sprøde tortillachips, smeltet ost, saftig kylling og tomatsauce, der forhindrer retten i at blive tør. En rigtig klassiker fra det mexicanske køkken.
Ingredienser
til 2 personer- ca. 300 g kyllingefilet
- salt
- peber
- evt. 20 g tacokrydderi
- lidt fedtstof til stegning
- 1 ps tortillachips (á ca. 150 g)
- ca. 2 1⁄2 dl tomatsauce (kan fås i brikker à 400 gram)
- 200 g revet ost (cheddar eller mozzarella)
Forvarm ovnen ved 180 grader.
Krydr kyllingefileterne med salt, peber og evt. tacokrydderi. Steg kyllingefileterne i lidt fedtstof på panden. Skær dem i mundrette stykker.
Læg et lag tortillachips i et ovnfast fad, og læg kyllingestykkerne ovenpå. Hæld tomatsauce over og drys med ost. Fortsæt denne fremgangsmåde, til ingredienserne er brugt op - sørg for at slutte af med et lag ost.
Sæt fadet med nachos i ovnen, til osten er smeltet og gylden.
Retten kan f.eks. serveres som forret eller hovedret med forskellige former for dip til, f.eks. guacamole, salsa eller creme fraiche.
Video: Nemme nachos med kylling og smeltet ost
Se hvor nemt det er at lave en lækker omgang nachos med sprøde tortillachips, kylling og smeltet ost.Hvor hurtigt er det?
Arbejdstid i køkkenet:
Tid i ovnen:
Næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 1013 kcal | 2026 kcal |
Kulhydrat | 62 g | 123 g |
Protein | 62 g | 125 g |
Fedt | 55 g | 111 g |
Næringsberegningen er inklusiv tacokrydderi. Se her hvordan vi har beregnet næringsindholdet.