Løgsuppe - Opskrift på løgsuppe
Løgsuppe med ristet brød er en oplagt og populær natmad. Nogle gratinerer suppen i ovnen i skålene.
Ingredienser
til 4 personer- 4 spsk smør
- 5 løg
- 2 fed hvidløg
- 1⁄2 tsk salt
- 1⁄2 tsk peber
- 1 tsk timian
- 2 spsk hvedemel
- 1 l bouillon (enten grøntsags-, okse- eller svinebouillon)
- 1 dl hvidvin
- 4 skiver toastbrød eller franskbrød
- 2 dl revet ost
Løgene pilles, halveres og skæres i skiver. Smøret smeltes i en gryde og løgene svitses heri ved svag varme. Pres hvidløg og tilsæt det sammen med salt, peber, timian, og hvedemel. Hæld derefter bouillonen i lidt af gangen.
Løgsuppen bringes i kog. Skru derefter ned for varmen og lad den koge i et kvarters tid. Hvidvinen tilsættes og løgsuppen smages til.
Brødet ristes. Løgsuppen fordeles i ovnfaste portionsskåle. Læg en skive brød i hver portionsskål og drys med revet ost.
Gratiner skålene med løgsuppe i ovnen i 5 minutter ved 250 grader.