Kalvegryde
En dejlig gryderet med møre stykker kalvekød og en vifte af farverige grøntsager, som tilføjer retten nuanceret smag og forhøjer ernæringsværdien. Gryden kan serveres med et godt stykke brød eller med f.eks. kartoffelrösti.
Ingredienser
til 4 personer- 600 g kalvebov
- 3 spsk smør
- 1 løg
- 1 gulerod
- 100 g knoldselleri
- 1⁄2 porre
- 2 spsk frisk basilikum (hakket)
- salt
- peber
- 4 dl vand
- 1 bouillonterning
- 2 spsk hvedemel
- 1 dl creme fraiche
- lidt citronsaft
Kalvekødet skæres i ensartede tern. Løget pilles og hakkes. Guleroden og selleri skrælles og skæres i tern. Porren skylles og hakkes
En tredjedel af smøret smeltes i en gryde og kalvekødet brunes heri. Tilsæt løg og lad dem stege med et par minutter. Tilsæt salt og peber. Tilsæt derefter halvdelen af vandet sammen med bouillonterningen.
Lad kalvegryden simre under låg i et kvarters tid. Derefter tilsættes gulerod, porre, selleri og basilikum samt resten af vandet. Lad det simre i yderligere et kvarter.
Rør en "bolle" af resten af smøret og hvedemel. Læg denne smørbolle i gryden sammen med creme fraiche.
Lad det koge i 5 minutter. Smag til med citronsaft, salt og peber og server.