Græsk stifado
Stifado er en klassisk græsk gryderet med blandt andet kalvekød og oksekød. Smager helt fantastisk sammen med ris og salat.
Ingredienser
til 4 personer- 300 g skært kalvekød
- 300 g skært oksekød
- 300 g skalotteløg
- 1 spsk smør
- 1 ds hakkede tomater
- 2 spsk rødvinseddike
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk tomatpuré
- 1 terning oksebouillon
- 1⁄2 tsk salt
- 1⁄2 tsk peber
- 1 spsk timian
- 2 laurbærblade
- 1 dl rødvin
Kalvekødet og oksekødet skæres i tern. Skalotteløgene pilles og en tredjedel af dem skæres i skiver.
Smelt smøret i en gryde og brun kødet (evt. af flere omgange hvis gryden ikke er stor nok). Tag det brunede kød op af gryden. Svits de hele skalotteløg til de har fået farve, og tag dem derefter op af gryden.
Svits nu løgskiverne i gryden. Læg kødet tilbage i gryden og tilsæt de hakkede tomater, rødvinseddike, tomatpuré, bouillonterning, salt og krydderier. Hvidløg presses og tilsættes. Lad stifadoen koge under låg i en halv times tid.
Tilsæt de hele skalotteløg og rødvin, og lad det simre endnu en halv times tid.
Tag laurbærbladene op, smag til og server med løse ris, salat og brød.