Kartoffelpandekage
Kartofler er traditionelt meget anvendt i dansk madlavning, men har måske flere anvendelsesmuligheder end du umiddelbart har overvejet. Brug dine kartofler i en kartoffelpandekage, hvor stivelsen giver sammenhængskraft og med få ingredienser har du ubesværet en dejlig, sprød kartoffelret.
Ingredienser
til 2 personer- 5 kartofler
- 1 1⁄2 spsk olie
- 2 spsk smør
- 1 tsk salt
- 1⁄2 tsk peber
- evt. lidt persille til pynt
Kartoflerne skrælles og rives groft. Halvdelen af smøret og olien varmes på en pande. Fordel de revne kartofler jævnt på panden og drys med halvdelen af krydderierne. Tryk let kartoflerne sammen med en palet.
Kartoffelpandekagen steges ved middel varme til der dannes en fin skorpe (ca. 5 minutter). Vend kartoffelpandekagen over på et grydelåg.
Resten af fedtstoffet brunes på panden. Lad pandekagen glide ned på panden (med den ubagte side nedaf). Drys med resten af krydderierne. Steg pandekagen i 5 minutter eller til den har fået farve og er gennemstegt.
Drys evt. med lidt hakket persille som pynt.
Kan serveres til kødretter.