Lækre ovnkartofler
Kartoffelstave bagt i ovnen, hældt over med smeltet smør, som giver en endnu bedre smag i forhold til, hvis der bruges olie. Det giver dem også en super sprødhed, mens krydderierne tilføjer et ekstra interessant, pikant anstrøg.
Ingredienser
til 4 personer- 10 kartofler
- 75 g smør
- 1 1⁄2 tsk paprika
- 1 tsk salt
- rosmarin eller salvie (frisk eller tørret)
Kartoflerne skrælles og skæres i stave. Hvis de er meget fugtige, duppes de tørre med køkkenrulle.
Smelt smør i en gryde og tilsæt paprika. Kartoffelstavene lægges i et ovnfast fad og fedtstoffet hældes over. Vend kartoflerne i fedtstoffet.
Bag ovnkartoflerne i 10 minutter ved 250 grader i midten af ovnen. Vend derefter kartoffelstavene og bag dem yderligere 10 minutter. På den måde bliver de sprøde på alle sider.
Drys med salt og krydderurter og server til en god bøf eller andre kødretter.