Gratineret kartoffelmos
Gratineret kartoffelmos er et billigt og lækkert tilbehør til alle kødretter.
Ingredienser
til 4 personer- 8 kartofler
- vand til kogning
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 1⁄2 tsk salt
- 1⁄2 tsk peber
- 1 knsp stødt muskatnød
- 3 dl revet ost
- 1⁄2 dl parmesanost
- 2 spsk smør (blødt)
- 1⁄2 tsk basilikum eller timian
Kartoflerne skrælles, skæres i mindre stykker og koges i ca. 20 minutter eller til de er møre. Hæld vandet fra og mos kartoflerne. Tilsæt mælk, æggeblommer, salt, peber og muskatnød. Pisk æggehviderne til skum og vend det i kartoffelmosen. Hæld kartoffelmosen i et ovnfast fad.
Bland smør, revet ost, parmesanost og basilikum/timian i en skål. Fordel det over kartoffelmosen. Gratiner øverst i ovnen ved 225 grader til osten er smeltet og har fået farve (ca. en halv times tid).
Kan serveres til alle kødretter.
- Publiceret d.
- 07.04.07.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Kartofler ›
- Kartoffelmos