Nem æbletærte med kanel og smuldredej
Virkelig nem og lækker æbletærte med kanel og en hurtig smuldredej med havregryn, mel, smør og sukker.
Ingredienser
til 6 personer- 200 g smør
- 200 g sukker
- 100 g hvedemel
- 100 g havregryn
- ca. 5 æbler
- 1 tsk kanel
Skræl æblerne og skær dem i både. Læg æblebådene i et smurt tærtefad, og drys kanel over.
Ælt smør, sukker, mel og havregryn sammen i en skål, og smuldr dejen over æblerne.
Bag æbletærten ved 200 grader i ca. 25 minutter, eller til den er gylden. Den er blød når den kommer ud af ovnen, men når den lige køler lidt af, så bliver dejen dejligt sprød.
Server f.eks. med creme fraiche, is eller flødeskum.
Se også:
Denne æblekage med marcipan er ikke bare god - den er mega god!
Kan den fryses?
Ja, man kan sagtens fryse æbletærten ned.
Kan den laves i forvejen?
Man kan fint lave hele æblekagen i forvejen og lune den inden servering. Alternativt kan man nøjes med at lave smuldredejen på forhånd og sætte den på køl. Så skal det blot drysses over æblerne og bages inden servering.
Serveringsforslag
Det er rigtig lækkert at servere smuldrekagen med creme fraiche, flødeskum eller is til, og faktisk er det mega nemt at lave sin egen vaniljeis, hvis du vil imponere med hjemmelavet is til tærten. En lækker vaniljecreme passer også virkelig godt til.
Næringsindhold for æbletærten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 548 kcal | 3290 kcal |
Kulhydrat | 66 g | 395 g |
Protein | 4 g | 27 g |
Fedt | 29 g | 173 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på æbletærte - ikke tilbehør såsom flødeskum, creme fraiche eller is.