Tomatpesto
En dyb rød tomatpesto med masser af smag fra de aromatiske ingredienser. Den er nem at lave; husk blot at lægge tomaterne i blød i god tid. Anvend som smagsgiver i alverdens retter, som smørepålæg eller bland det i varm pasta.
Ingredienser
- 75 g soltørrede tomater
- 4 dl vand
- 1⁄2 tsk salt (fint)
- 30 g pinjekerner (eller mandler)
- 1 1⁄2 fed hvidløg
- 50 g revet parmesanost
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 dl olivenolie
- peber (friskkværnet)
- evt. lidt ekstra olivenolie
Læg tomaterne i blød i 5-6 timer i vandet. Miks salt med pinjekernerne og steg på en tør pande til de begynder at tage farve. Alternativt kan du komme dem i mikrobølgeovnen i 2 gange 1 min. på højeste temperatur. Fjern skrællen fra hvidløgene. Hæld vandet fra tomaterne, men behold 1 dl.
Kom tomater, hvidløg, pinjekerner, ost, basilikum, olivenolie samt en smule peber i en blender og miks heri. Alternativt kan du bruge en foodprocessor.
Nu har du en fast blanding og kan efter præferencer tilsætte udblødningsvandet eller yderligere olie indtil tomatpestoen har den ønskede konsistens.
Prøv også:
Grøn pesto med solsikkekerner
- Publiceret d.
- 30.03.04.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Italiensk mad ›
- Pesto