Gode pølsehorn
Opskriftens navn er ikke et tilfælde. Disse pølsehorn ER virkeligt gode (og også virkeligt nemme at lave), da dejen laves af en blanding af hvede- og grahamsmel, som giver en let grov tekstur, klædelig for smag og konsistens. Tilføj krydderurter for en frisk, mere krydret oplevelse.
Ingredienser
til 24 stk- ca. 1⁄2 kg hvedemel
- ca. 1⁄2 kg grahamsmel
- 6 dl vand (lunkent)
- 1 pk gær
- 1 dl olie
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- evt. friske krydderurter (f.eks. rosmarin, timian eller lignende)
- æg eller vand til pensling
- 12 pølser
Lunkent vand blandes med gær til gæren er opløst. Tilsæt olie, sukker og salt. Tilsæt melet, lidt ad gangen, så dejen får den rigtige konsistens. Dejen æltes til rigtig konsistens (let klistret). Lad den hæve i 45 minutter et lunt sted.
Dejen slås ned, deles i 3 lige store dele og hver del skæres ud i 8 stykker. I hvert stykke placeres ½ pølse og dejen pakkes uden om pølsen. Lad dette hæve i yderligere 30 minutter.
Bag i forvarmet ovn ved 200 grader (varmluft) i cirka 20 minutter. Lad dem køle lidt ned.
Serveres eksempelvis med pastasalat til eller med ketchup og sennep. Kan fryses og lunes til madpakken.
Vidste du at pølsehorn kan være sunde? Klik og se hvordan de laves