Italienske Kartofler
Se hvordan du krydrer kartoflerne ligesom i Italien.
Ingredienser
til 4 personer- 1 kg kartofler
- olivenolie
- saft af 1⁄2 citron
- 1 bdt persille
- 1 bdt basilikum
- salt
- peber
Skræl kartoflerne (nye kartofler skal kun vaskes rene), skær dem ud i store både eller stykker, og læg dem i en frysepose.
Miks olivenolie, citronsaft, hakket persille, skåret basilikum, salt og peber i en skål, og hæld det ned i fryseposen til kartoflerne. Luk posen, ryst og massér posen, så kartoflerne bliver blandet godt med olieblandingen. Gentag processen nogle gange, og lad marineringen vare mindst en times tid.
Hæld de marinerede kartofler i en bradepande og steg ved 200 grader i 45 minutter, eller indtil kartoflerne er gyldne og gennemstegte. Vend kartoflerne et par gange, mens de er i ovnen.
Servér f.eks. kartoflerne til italienske frikadeller eller italienske kyllingefileter i ovn.