Hindbærmousse uden husblas
Nem opskrift på den lækreste hindbærmousse uden husblas. Kan både serveres som dessert og bruges i kager.
Ingredienser
til 4 personer- 250 g hindbær (friske eller frosne + lidt ekstra til pynt)
- 2 pasteuriserede æggehvider
- 120 g sukker
- 2 1⁄2 dl piskefløde
Sådan laver du hindbærmoussen
Pisk æggehviderne næsten stive i en skål. Tilsæt sukkeret og pisk videre til æggehviderne er helt stive (som fyldet i en flødebolle).
Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend forsigtigt flødeskummet i de piskede æggehvider.
Mos hindbærrene og vend dem i moussen. Fordel moussen i glas, og stil dem i køleskabet til de skal serveres.
Pynt med hele hindbær inden servering.
Se også:
Hindbær crumble
Velegnet til lagkage og som topping på kager
Jeg serverer typisk hindbærmoussen i portionsglas, men den kan også bruges som fyld i lagkager eller som topping på andre kager.
Næringsindhold for hindbærmousse uden husblas
pr. 100 gram | pr. person | total | |
---|---|---|---|
Kalorier | 226 kcal | 397 kcal | 1588 kcal |
Kulhydrat | 21 g | 36 g | 145 g |
Protein | 2 g | 4 g | 16 g |
Fedt | 15 g | 26 g | 103 g |