Fedtfattig opskrift med torsk
Torsken er en stor og smuk spisefisk og en populær spise grundet dens fyldige, sødlige smag og lyse kød. Og så har den en tæt ved optimal fordeling af protein, fedt og kalorier, hvilket gør den egnet til en slank diæt.
Her får torskefileterne opbakning fra en håndfuld gode grøntsager som gulerødder, kartofler og forårsløg. Resultatet er en yppig hovedret.
Ingredienser
til 2 personer- 350 g torskefilet
- 100 g kartofler
- 200 g gulerødder
- 1 bdt forårsløg
- 2 tomater
- 2 spsk frisk basilikum
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk timian
- 1⁄2 l grøntsagsbouillon
- salt
- peber
Skræl kartofler og gulerødder. Skær kartoflerne i skiver og gulerødderne i stave. Kom dem i et ildfast fad. Snit forårsløg fint og kom dem i fadet. Skyl tomaterne, skær dem i skiver og kom dem ligeledes i fadet.
Hak basilikumblade og hvidløg. Drys det over de andre ingredienser i fadet. Drys ligeledes med timian.
Hæld grøntsagsbouillon over og sæt fadet i ovnen i 40 minutter ved 200 grader.
Tag fadet ud og kom torskefileterne i. Drys med salt og peber og sæt i ovnen i yderligere 10 minutter. Herefter er retten klar til servering.