Rødvinsmarineret oksemørbrad
Populær opskrift på rødvinsmarineret oksekød. Server med bådkartofler så har du en rigtigt festmiddag.
Ingredienser
til 5 personer- 1⁄4 tsk peber (groftmalet)
- 1 kg oksemørbrad
- 3⁄4 tsk salt
- 2 spsk smør
- 150 g champignoner
Marinade
- 1 tsk peberkorn (knuste)
- 1 1⁄2 fed hvidløg (friskpresset)
- 2 spsk olie
- 2 1⁄2 dl rødvin
- 2 spsk kinesisk sojasauce
Fremgangsmåde
Først blandes ingredienserne til marinaden. Kødet lægges i en frysepose og marinaden hældes ved. Posen lukkes godt til og kødet marineres i 8-24 timer. Kødet vendes en gang imellem.
Kødet tages op af marinaden. Fedtstoffet smeltes i en gryde og kødet brunes på alle sider. Salt og peber drysses over.
Herefter hældes 1 deciliter af marinaden ved og kødet steges under låg i 20 minutter.
Dernæst skæres champignonerne i skiver og lægges i gryden.
Kødet steges igen i cirka 10 minutter. Man kan evt. komme lidt mere af marinaden ved.
Når kødet har kogt færdigt lades den hvile cirka 15 minutter.
Til sidst skæres kødet ud i skiver og serveres med champignonerne.
Se tilbehør til oksemørbrad her