Æblekage med marcipan
Verdens bedste æblekage med marcipan, som både giver en skøn smag og en dejlig svampet konsistens.
Ingredienser
til 6 personer- 500 g æble
- 100 g smør eller margarine (stuetempereret)
- 100 g sukker
- 1 æg
- 100 g mel
- 2 spsk bagepulver
- 100 g marcipan (revet)
- Pynt: mandelflager eller nøddeflager
Sådan bager du æblekagen
- Pisk sukker, æg og smør/margarine til en fast masse.
- Tilsæt mel, bagepulver og revet marcipan.
- Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver. Rør skiverne i dejen.
- Hæld dejen i en form på ca. 26x32 cm og pynt med mandlerne.
- Bag æblekagen ved 200 grader i cirka 30-40 minutter.
- Servér med flødeskum, is eller creme fraiche.
Jeg kan også anbefale den her:
Æblekage med crumble