Kylling til mexicansk jul
Trænger du til lidt afveksling fra den danske julemad. Så prøv mexicansk kylling til jul. F.eks. serveret med ris og julesalat.
Ingredienser
til 2 personer- 2 kyllingebryster
- 1 spsk olie
- 4 champignoner
- 1 syltet grøn chili (mild)
- 1 spsk mælk
- 1 spsk smør
- 1⁄2 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk mel
- 1 1⁄2 dl hvidvin
- 1 1⁄2 dl creme fraiche
- 1⁄2 terning hønsebouillon
- salt
- peber
- granatæble (kerner til pynt)
Skær champignonerne i skiver. Drys kyllingebrysterne med salt og peber. Læg så mange champignonskiver som muligt på den ene halvdel af hvert kyllingebryst. Fold den anden halvdel af hvert kyllingebryst henover, og hold det fast med et par tandstikker.
Steg kyllingebrysterne i olien i en gryde under låg. Tilsæt evt. lidt vand, så kyllingen ikke brænder på.
Hak løg og hvidløg fint og svits det i smørret i en anden gryde. Tilsæt mel under omrøring. Tilsæt hvidvin og bouillonterning og lad det koge lidt ind.
Skær den grønne chili tværs over. Fjern kerner og skindet, og mos selve chili-kødet sammen med mælk. Rør blandingen i saucen. Tilsæt creme fraiche og smag til med salt og peber. Lad saucen koge ind til den har den ønskede konsistens.
Anret kyllingebrysterne på hver sin tallerken. Hæld sauce rundt om og pynt med kerner fra et granatæble.
Kan f.eks. serveres med mexicanske ris og mexicansk julesalat.