Torsk med bacon og rødbeder
Fisk og bacon passer generelt rigtig godt sammen, og i denne ret giver den salte bacon masser af smag og dybde til den kartoffelmos-lignende blanding, som torsken anrettes ovenpå. Retten fuldendes af de bagte og let syrlige rødbedetern samt den friske purløg.
Ingredienser
til 2 personer- 1 pk bacontern (lille)
- 1 løg
- 300 g kartofler
- 1 spsk kalvefond
- 2 laurbærblade
- vand
- salt
- peber
- 2 rødbeder
- 1 spsk olie
- 1 tsk balsamico
- ca. 300 g torskefilet
- lidt hvidvin
- 2 tsk smør
- 1⁄2 bdt purløg
Baconternene svitses i en gryde til de er næsten sprøde. Imens pilles og hakkes løget, og kartoflerne skrælles og skæres i tern. Hakket løg, kartoffeltern, kalvefond og laurbærblade kommes i gryden. Hæld vand ved så det næsten dækker, og tilsæt salt og peber. Lad baconblandingen koge under låg i en times tid.
Imens baconblandingen koger, skrælles rødbederne, hvorefter de skæres i tern og vendes i en blanding af olie, balsamicoeddike, salt og peber. Rødbederne bages i ovnen i en halv times tid ved 200 grader.
Hvis ikke torsken allerede er skåret i portionsstykker, skæres den i stykker af denne størrelse. Læg torskestykkerne i et smurt ovnfast fad. Dryp lidt hvidvin over og drys med salt og peber. Bag fisken i ovnen i 10 minutter ved 200 grader.
Lav portionsanretninger på en tallerken til hver person. Placer torsken på en bund af baconblandingen, og kom rødbedeterninger rundt om. Læg en teskefuld smør ovenpå torsken og drys med klippet purløg.
Kan f.eks. serveres med friskbagt brød.