Hvidløgssuppe
Selvom der skal mange fed i denne hvidløgssuppe, så har den en mild og blød smag p.g.a. tilberedningen og de andre ingredienser.
Ingredienser
til 4 personer- 18 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- 2 dl persille (hakket)
- 1 rød peberfrugt (i fine terninger)
- 1 porre (i fine ringe)
- 2 spsk mel
- 1 ds flåede tomater
- 3⁄4 l hønsebouillon
- ca. 1 dl tør hvidvin
- 1 knsp cayennepeber (eller mere)
- lidt salt
- evt. gulerødder (i tynde skiver)
Hvidløgene skæres i små tern og svitses gyldne i olien. Porre og peberfrugt tilsættes. Mel drysses i. Rør godt rundt.
Tilsæt tomater, bouillon, vin og evt. gulerødder. Lad retten simre i cirka 20 minutter.
Kom persillen i. Smag til med cayennepeber og salt.
Serveres rygende varm med flutes eller indbagte pølser.