Morgenboller - Lækre koldhævede morgenboller
Simpel opskrift på koldhævede morgenboller, som ikke indeholder så meget gær som almindelige boller. Det får morgenbollerne til at holde sig friske i længere tid, og koldhævningen giver dem en dejlig sej krumme.
Ingredienser
til 15 stk- 25 g gær
- 5 dl vand (koldt)
- 1 dl trekornsblanding eller femkornsblanding
- 1 dl havregryn
- 1 tsk akaciehonning
- 1⁄2 tsk salt
- 200 g durummel
- 400 g hvedemel
- 1 spsk olivenolie eller mælk
Fremgangsmåde
- Gæren opløses i det kolde vand, og kornblandingen, havregrynene, honningen og saltet tilsættes.
- Durummelet røres i først, og derefter røres hvedemelet i lidt ad gangen.
- Dejen hæver natten over i køleskab med plastfolie over.
- Dejen formes til boller (brug evt. 2 spiseskeer, dyppet i olivenolie), som lægges på en bageplade med bagepapir.
- Bollerne ridses med en kniv og pensles let med olivenolie eller mælk.
- Morgenbollerne hæver yderligere ca. ½ time.
- De bages i forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 220 grader. I bunden af ovnen sættes evt. et lille ildfast fad med vand, så der kommer meget damp inde i ovnen.