Sacher
Kagen er opkaldt efter Hotel Sacher i Wien, hvor den blev skabt tilbage i 1832 og består af en let chokoladebund smurt med abrikosmarmelade og chokoladecreme. Den er fantastisk dekorativ og perfekt egnet til særlige lejligheder. Servér den med vaniljeis eller flødeskum, som den traditionelt blev.
Ingredienser
til 10 personerBund
- 150 g mørk chokolade
- 6 æg
- 125 g usaltet smør
- 2 1⁄2 dl flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 1⁄4 dl sukker
- 2 dl mel
Fyld
- 170 g abrikosmarmelade
- 1⁄2 dl vand
Chokoladecreme
- 250 g mørk chokolade
- 3 spsk olie
Bund:
Smelt chokoladen over vandbad. Rør smør, flormelis og vanillesukker sammen i en skål indtil blandingen bliver lys og let. Tilsæt én æggeblomme ad gangen og rør godt. Rør chokoladen i. Pisk æggehviderne stive sammen med sukker og bland det i. Tilsæt til sidst mel lidt efter lidt.
Smør en 25 cm form og drys den med mel. Hæld dejen i. Bag nederst i ovnen ved 180 grader i 50-60 minutter eller til midten af kagen er blevet fast. Lad kagen stå og trække i formen i 10 minutter, inden den tages ud og lad den derefter køle på en rist.
Varm abrikosmarmeladen sammen med vandet og smør det på kagen.
Chokoladecreme:
Smelt chokoladen over vandbad og bland olien i. Lad blandingen køle lidt, men rør rundt i den imens. Smør cremen på kagen. Servér kagen med vanilleis eller fløde.