Ostekage med blåbær
Ostekagen er for mange en favorit, grundet dens friske smag og luftige konsistens. Med blåbær tilføjes søde, let syrlige noter og så pynter de jo fantastisk farverigt på udseendet. Kakao-cremen udgør det sidste, flotte finish.
Ingredienser
- 200 g hytteost
- 200 g flødeost naturel
- 500 g naturel yoghurt
- 3 æg
- 1 1⁄2 spsk mel
- 4 spsk sukker
- 175 g blåbær
Creme
- 2 dl flormelis
- 1 pasteuriseret æg
- 4 spsk kakaopulver
- 150 g margarine
Rør hytteost og smøreost sammen i en skål. Tilsæt yoghurt. Kom æg, sukker og mel i, og rør det hele godt sammen. Tilsæt dernæst blåbærrene, rør forsigtigt rundt. Hæld dejen i et ildfast fad, og bag kagen ved 180 grader i 45 minutter, eller indtil overfladen er lysebrun.
Rør alle ingredienserne i cremen sammen, og smør blandingen på kagen, når den er kold.