Pære-banankage
Banankage er en velkendt kagevariant og elsket af de fleste, unge som gamle. Dette er en luksusudgave, hvor vanilje og kardemomme giver kagen en ekstra god sødme og revet pære forstærker frugtfornemmelsen og tilføjer en frisk antydning. Servér til eftermiddagskaffen, til dessert eller en festlig anledning.
Ingredienser
til 1 bradepande- 250 g margarine
- 460 g sukker
- 4 æg
- 1 banan (most)
- 1 pære (revet)
- 50 g havregryn
- 1⁄4 dl mælk
- 1⁄2 tsk salt
- 2 tsk natron
- 2 tsk kardemomme
- 2 tsk vaniljeessens
- 375 g mel
- dadler efter smag (kan udelades)
Rør margarine og sukker sammen. Kom æggene i, et ad gangen. Bland de tørre ingredienser sammen og kom dem i æggeblandingen. Tilsæt mælk og pære/banan.
Hæld dejen i en stor bradepande og bag ved 180 grader. Kagen er klar, når den ikke længere hænger fast til bradepandens kanter - ca. 30-35 min.