Kylling i tomatsovs og flødeost
Hvem elsker ikke stegt kyllingebryst? Her suppleres kyllingen med en skøn og appetitlig rød tomatsovs, tilsat ost og soltørrede tomater, som giver sovsen en ekstra cremet konsistens og en intens smag af tomat. En velsmagende og nærende hovedret, som hele familien vil være vilde med.
Ingredienser
- 4 kyllingebryster (uden skind)
- 50 g margarine
- 1⁄2 løg (finthakket)
- 2 ds flåede tomater (á 400 gram)
- 1 dl hvidvin
- 100 g flødeost
- 50 g soltørrede tomater
- peber
- salt
Skær hvert kyllingebryst over på langs. Drys salt og peber over og steg kyllingen i margarine ca. 8 minutter på hver side. Tag kyllingen af panden, læg den på et fad og pak den ind i sølvpapir, så den holdes varm.
Kom løget på panden og lad det simre i ca. 4-5 minutter, det skal ikke brunes. Kom tomaterne på panden og lad det hele simre i 2-3 minutter. Hæld vinen ved og lad det koge ned til 1/3.
Hæld sovsen i en blender. Tilsæt osten sammen med de soltørrede tomater og blend i et par minutter.
Hæld sovsen tilbage på panden og varm den godt igennem. Hæld sovsen over kyllingen og servér med salat og flutes.