Chilisuppe med kylling
En fyldig og mættende suppe, hvori saftige, proteinrige kyllingestykker kombineres med sprøde bidder af sunde, farverige grøntsager. Fløde og smøreost giver en dejligt cremet konsistens, mens den krydrede og lidt stærke smag tilføres fra hvidløg, karry og chilisauce.
Suppen kan sagtens serveres som hovedret en almindelig hverdag.
Ingredienser
- 1 kylling
- 2 røde peberfrugter
- 1 porre
- 3 fed hvidløg
- 1 bæger flødeost naturel
- 3 dl chilisauce (f.eks. Heinz)
- 3⁄4 tsk sort peber
- 1 kop vand
- 1 kop mælk
- 1⁄4 l fløde
- karry
- salt
- peber
Skær kyllingen i mindre stykker og steg dem på en pande. Pres hvidløgsfeddene. Skær porren i tynde skiver og pebrene i mindre stykker.
Kom grøntsagerne og hvidløget i en gryde. Lad det simre. Kom smøreost, chilisauce, peber, vand, mælk og fløde i. Smag til med karry, salt og peber. Tilsæt kyllingen til sidst.
Servér med hvidløgsflutes.