Gulerodsboller med solsikkekerner
Gulerodsbollerne har en dejlig smag, en saftig konsistens og med solsikkekernerne får de også et godt bid. Bland gerne hvede med grovere mel.
Ingredienser
til 12 stk- 4 dl skummetmælk (håndvarmt)
- 50 g gær
- 300 g gulerødder
- 1 tsk salt
- 1⁄2 dl solsikkekerner
- ca. 400 g hvedemel
- 250 g fuldkornshvedemel
Opvarm mælken til den er lunken og hæld den i en skål. Rør gæren ud heri.
Riv gulerødderne groft og kom dem i skålen sammen med salt og solsikkekerner. Tilfør derpå gradvist fuldkornsmel og hvedemel, og ælt imens dejen sammen til den har en god, jævn konsistens. Den må gerne være en smule klistret.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
Lav dejen til boller ved hjælp af to skeer, placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og pres dem lidt flade på toppen. Lad dem hæve tildækket i yderligere 20 minutter.
Bag gulerodsbollerne i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader.