Entrecotes med tomater og oregano
Vi kan være enige om, at entrecotes smager fantastisk. Endnu bedre bliver de, når de serveres med en god tomatsauce, lavet fra bunden af friske, solmodne tomater og oregano. Suppler gerne med groft landbrød og rødvin.
Ingredienser
til 4 personer- 500 g tomater
- 4 spsk olivenolie
- 4 stk entrecote
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- salt
- peber
Brug helst modne tomater med aromaen i behold, da retten så smager af meget mere. Kom kort tomaterne i kogende vand. Flå dem og skær dem i halve. Fjern kernerne og den ende, hvor stilken har siddet fast. Snit dem i store stykker.
Opvarm halvdelen af olivenolien på en pande ved høj temperatur og steg bøfferne heri. De skal have omkring 3-4 minutter på hver side, alt efter tykkelse og hvordan man foretrækker dem.
Fjern bøfferne fra varmen og sørg for, at de forbliver varme. Hæld den resterende olie på panden og steg hvidløgsfeddene lidt heri (de må ikke tage farve). Tag dem af panden.
Put tomaterne på panden og drys med oregano, salt og peber. Lad det koge ind i omkring 5 minutter, mens du rører rundt.
Kom entrecote bøfferne i saucen lige før servering.