Kartoffelsalat med creme fraiche
I denne kartoffelsalat sammensættes simpelt forskellige fragmenter af smag til en kompleks helhed. Aromatisk sherry eddike, sød honning, skarpe løg og friske krydderurter blandes i creme fraichen, som giver en kartoflerne et cremet og harmonisk udtryk. Servér til f.eks. frikadeller, fisk eller sommerens grill-mad.
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 30 g persille (hakket)
- 200 g creme fraiche
- 3 spsk honning
- 1 spsk purløg (finthakket)
- 1 spsk timian
- 1 spsk sherry eddike
- 1 skalotteløg (finthakket)
- 1⁄2 fed hvidløg (finthakket)
- salt
- peber
Skræl kartoflerne og skær dem i terninger. Kog i letsaltet vand i 5-10 minutter og lad dem køle af.
Bland de øvrige ingredienser sammen. Rør det forsigtigt sammen med kartoflerne. Smag til med salt og peber.
Hvis du vil have en kartoffelsalat med både creme fraiche og mayonnaise, så se denne dressing.