Fiskespyd
Med havtasken indhyllet i bacon, bliver fiskespyddene ekstra luksuriøse. Marinaden er ikke så kraftig, at den overskygger råvarerne, men den fremhæver deres smage og giver et forfriskende pift. Smuk og handy mad.
Ingredienser
til 4 personer- 700 g havtaske (skåret i stykker á 40 gram)
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk oregano
- 200 g bacon i skiver
- 200 g champignoner
- 1 rødløg
- 4 grillspyd (træ eller metal)
Bland olie, citronsaft og oregano sammen. Læg fisken i blandingen og lad den trække i cirka 1 time, i køleskabet. Skær rødløget i både. Fjern stilken fra champignonerne. Rul en skive bacon om hvert stykke fisk. Kom et stykke fisk på spyddet, derefter lidt rødløg, et andet stykke fisk og en champignon. Gentag, for der skal være 4 stykker fisk på hvert spyd. Pensl spyddene med marinaden, og krydr med salt og peber.
Grill, steg på pande, eller grill i ovnen i 10-15 minutter. Smør marinade på et par gange under stegningen. Servér med ris, salat og hvidløgssauce.