Grov tærtebund
Lav din egen lækre tærtebund, som oven i købet er mere fyldig, grovere i konsistensen og lidt sundere end en almindeligt tærtebund, fordi noget af hvedemelet i denne opskrift er erstattet af fuldkornsmel. Dejen er ikke sværere at lave af den grund og smager heller ikke dårligere, faktisk tværtimod!
Ingredienser
til 1 stk- 150 g hvedemel
- 50 g fuldkornshvedemel el. havreklid
- 1⁄4 tsk salt
- 125 g smør el. planteolie
- 3 1⁄2 spsk vand
Fremgangsmåde
Bland mel og salt sammen. Rør olien i eller hak smør og smuldr i melet. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Læg den koldt 1 time.
Rul tærtebunden ud og læg den i tærtefadet. Forbag den evt. 10 minutter ved 200 grader før det ønskede fyld kommes på og tærten bages.
Tip:
Ønsker man en tærte med "låg" skal man blot tage en dobbelt dejportion. Husk i så fald at skære "ridser" med en kniv i låget, så dampen kan slippe ud.
Se også:
Sund tærtedej med havregrynFyld til tærte