Laksetærte med asparges
I tærtens fyld kombineres lækre, lyserøde laksestrimler med friske, grønne asparges og det giver retten en god kombination af både smags- og farvenuancer. Lav evt. tærten med låg for et ekstra dekorativt udseende. Den er egnet som hovedret med f.eks. en salat til, men kan også indgå i en buffet.
Ingredienser
til 3 personerTærtedej
- 100 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 1⁄4 tsk salt
- 125 g smør eller olie
- 4 spsk vand
Fyld
- 100 g røget laks
- 250 g grønne asparges
- 3 løg
- 4 æg
- ca. 500 g creme fraiche
- salt
- peber
- revet muskatnød (kan udelades)
- 1 bdt dild
Tærtedejen:
Bland mel og salt sammen. Kom fedtstoffet i. Tilsæt vand og saml dejen hurtigt. Lad den trække i køleskabet mens fyldet laves.
Fyld:
Skær laksen i strimler. Skær den nederste tredjedel af aspargesene bort og del dem i mindre stykker. Hak løgene.
Pisk æg og creme fraiche let sammen. Krydr æggeblandingen med salt, peber og evt. revet muskatnød. Tilsæt fintklippet dild.
Saml laksetærten
Rul dejen ud og beklæd en tærteform med den (ca. 23 cm i diameter).
Fordel laksestrimler, asparges og løg på tærtebunden.
Hæld æggeblandingen over.
Bag laksetærten i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter.
Tip: Hvis du ikke kan skaffe friske asparges, kan de evt. erstattes af en dåse asparges.