Bagt aubergine
En græsk salat ud over det sædvanlige. Auberginerne bliver ekstra dejlige, når de bages og får en let sprød overflade og så går de perfekt til den cremede tzatziki, de saftige, røde tomater og den friske, grønne salat. Den smukke salat er perfekt som en dekorativ forret eller som tilbehør til en gæstemiddag.
Ingredienser
til 4 personer- 1 aubergine i cirka ½ cm skiver
- 10 cherrytomater (i halve)
- 1 håndfuld rucola (lille)
- 1 dl græsk yoghurt (eller en mere fedtfattig, evt. fromage frais)
- 1⁄3 agurk (revet og vredet)
- 2 fed hvidløg (presset)
- salt
Fordel auberginen på bagepapir og bag dem i 20 minutter ved 180-200 grader. Hvis nogle af skiverne er klar inden, tager du dem ud enkeltvis, for at undgå at de brænder på.
Mens auberginen bages, røres tzatziki af yoghurt, agurk, hvidløg og salt og det stilles køligt.
Aubergineskiverne (enten lune eller kolde) anrettes på et fladt fad. Lad skiverne overlappe hinanden. Ovenpå fordeles tzatziki i klatter, cherrytomater drysses over og øverst fordeles rucola.
TIP: Salaten kan forberedes på forhånd og anrettes, når gæsterne er på vej.
Efter bagning kan auberginerne gemmes til senere i et tætsluttende bæger eller lignende.
Salaten kan spises kold eller lun som tilbehør, eller selvstændigt med eksempelvis rød og grøn pesto, tomat-mozzarellasalat, oliventapanade og godt brød til. Fint til en pigeaften.